fbpx

Met een nieuwe aankondiging bevestigt SunPower het vertrouwen in hun eigen technologische superioriteit: Vanaf 1 januari 2022 wordt op nieuwe SunPower zonnepanelen de garantie verlengd van de toch al indrukwekkende 25 jaar naar maar liefst 40 jaar! Let op: het gaat hier om zowel de product- àls de vermogensgarantie.

De provincie Limburg is gestart met een nieuwe campagne; "laat de zon je rekening betalen". De provincie wil inwoners stimuleren om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, daarom is der de stimuleringsregeling Duurzaam Thuis voor zonnepanelen.

https://www.duurzaamthuislimburg.nl/

Met gemiddeld over Nederland 124 uur zon scheen de zon in oktober goed. Het zonnigst was het in het zuiden van het land, met in Maastricht (limburg) 137 zonuren tegen 118 normaal. De zon scheen het minst in het noordoosten, met in Hoogeveen 108 zonuren tegen 118 uur normaal. In De Bilt scheen de zon 122 uur tegen 119 uur normaal. Vorig jaar scheen de zon in oktober echter maar 77 uur.

RWE heeft in Nederland zijn eerste zonneweide in gebruik genomen. Het park in Kerkrade telt ruim 36.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 14,7 megawattpiek. Dit jaar volgt nog een zonnepark in Geertruidenberg.

RWE startte in september 2020 met de bouw van Zonnepark Kerkrade en heeft het in minder dan 8 maanden, oftewel binnen de gestelde planning, gerealiseerd. De groene stroom die door het zonnepark in Limburg wordt opgewekt, is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.000 Nederlandse huishoudens. 

Isolatie en zonnepanelen zijn de duurzaamheidsmaatregelen die het meest positieve effect hebben op de verkoopprijs van een woning. 51 procent van de makelaars denkt dat potentiële kopers de aanwezigheid van zonnepanelen (zeer) belangrijk vindt.

Minister Ollongren meldt dat het kabinet per 30 juni 2021 een eis vastlegt voor het opwekken van een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie – zoals zonnepanelen of warmtepompen – bij een ingrijpende renovatie.

Enexis , de netbeheerder in LImburg, meldt dat in de eerste helft van het kalenderjaar 2021 opnieuw een recordaantal kleinverbruikers zonnepanelen in gebruik heeft genomen. Deze klantengroep, veelal consumenten, verwelkomden ruim 322 megawattpiek pv. Netbeheerder Enexis zag vorig jaar een recordaantal van 120.862 kleinverbruikers samen 566,84 megawattpiek zonnepanelen in gebruik nemen. De netbeheerder heeft nu een update verschaft over het aantal kleinverbruikers dat in de eerste helft van 2021 zonnepanelen in gebruik heeft genomen.

Nieuwe in ons assortiment; SunPower Maxeon 5 AC module. Dit nieuwe paneel is het krachtigste, meest duurzame residentiële zonnepaneel in Europa met de allerbeste garantie in de branche

In combinatie met Enphase-micro-omvormers genereert het systeem gedurende 25 jaar 50% meer energie dan conventionele zonnepanelen.

​Het is gewoon de meest geavanceerde zonnepaneeltechnologie voor uw dak.

​Betere technologie. Betere combinatie. Betere garantie (25 jaar). Meer weten? Wij zijn gespecialieseerd in SunPower Maxeon zonnepanelen.

Daniel Koerhuis en Silvio Erkens hebben namens de VVD Kamervragen gesteld aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de overbelasting van elektriciteitsnetten in woonwijken.

De VVD-kamerleden willen onder meer weten of het waar is dat woningen die zonnepanelen hebben in de zomer soms worden afgesloten van het elektriciteitsnet.

Niet altijd terugleveren
De Nederlandse netbeheerders waarschuwden afgelopen maand dat ook consumenten de komende jaren de gevolgen gaan merken van de drukte op het stroomnet. Zij stelden daarbij dat het minder vanzelfsprekend wordt dat consumenten zonne-energie altijd kunnen terugleveren en dat het verzwaren van een huisaansluiting om deze geschikt te maken voor bijvoorbeeld een warmtepomp of elektrisch koken langer kan duren.

Het kalenderjaar 2020 gaat voor eigenaren van zonnepanelen net niet de boeken in als een recordjaar. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht is de opbrengst bijna 8 tot 18 procent hoger dan verwacht.

SCROLL TO TOP