fbpx

Wat zijn de mogelijkheden met zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op diverse manieren geplaatst worden. Ideaal is een richting op het zuiden.
Zo "vangen" de panelen het meeste licht op. Zonnepanelen werken echter ook bij een orientatie tussen het zuid-oosten en zuid-westen.

Veelal worden de zonnepanelen geplaatst op het dak. Hierbij maken we onderscheid tussen 3 verschillende daken;

Zonnepanelen gemonteerd op een schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak gemonteerd. Bij deze manier van installatie worden er dakhaken op de dakconstructie (spanten) gemonteerd; wanneer de dakpannen weer worden terug gelegd.
De dakhaak steekt gedeeltelijk tussen de pannen uit waarop onze monteurs de aluminium montagerails kunnen monteren. Zodra deze aan de dakhaak is bevestigd, worden de zonnepanelen met speciale klemmen op de rails gemonteerd.
Zo wordt het hele dak vol gelegd met zonnepanelen.

Zonnepanelen gemonteerd op een plat dak

Bij deze manier van installatie worden de zonnepanelen geplaatst op driehoekprofielen. Deze profielen zorgen ervoor dat de zonnepanelen onder de juiste hoek op de zon gericht staan. Hoeken tussen de 5 en 35 graden worden veelal toegepast.
Bij montage op platte daken wordt gebruik gemaakt van ballast, zodat de zonnepanelen niet van het dak kunnen afwaaien.
De onderlinge afstand tussen de panelen is van groot belang i.v.m. schaduwwerking die de panelen zelf kunnen veroorzaken.
zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen in het dak geïntegreerd

zonnepanelen in het dak Bij deze manier van installatie zorgen de zonnepanelen voor energie maar ook voor waterdichting van het dak. De zonnepanelen fungeren als dakafdichting
Dakpannen worden volledig verwijderd en er wordt een kunststof afdichting geplaatst, deze zorgt voor de daadwerkelijke afdichting. De zonnepanelen worden op deze kunststof ondergrond bevestigd. Bij deze manier van monteren liggen de zonnepanelen letterlijk in het dak. Nadeel van deze in-dak montage is dat er geen actieve koeling van de zonnepanelen plaatsvindt. De zonnepanelen warmen dan snel op in temperatuur. Een te hoge celtemperatuur zorgt voor weerstand en is dus nadelig voor de opbrengst.

Zonnepanelen in een Carport, SolarCarport

Een Solarcarport is in principe overal en op elke ondergrond te plaatsen. Dit maakt de Solarcarport tot een unieke constructie, waarbij het dak zodanig op de zon gericht kan worden dat u van een maximale opbrengst kunt profiteren. De omvormer kan rechtstreeks aan de carportconstructie bevestigd worden, zodat er zo min mogelijk verlies optreedt.
De Solarcarport is de perfecte oplossing voor zowel particulieren als bedrijven. Bedrijven kunnen deze manier van opwekking ook inzetten voor MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en elektrische auto's opladen!
zonnepanelen in carport

 

 

Er zijn in basis 4 verschillende type zonnepanelen;

1) Poly kristallijnen zonnepanelen. Blauwe cel, zilver frame.

2) Mono kristallijnen zonnepanelen. Zwarte cel, zilver frame.

3) Full Black Mono kristallijnen zonnepanelen. Zwarte cel, zwart frame.

4) Dunne Film (thin film) zonnepanelen. Zwart, geen frame. Vergelijkbaar met de zonnecel in een rekenmachine.

 

Hieronder treft u een foto aan van de meest voorkomende kristallijnen zonnepanelen; de Poly - de Mono & de Full Black zonnepanelen;

Zonnepanelen Limburg Advisol.nl

 

Meer weten over de montage? Klik hier voor meer informatie!

SCROLL TO TOP