Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Ons adviesrapport geeft aan u of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.Denk bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte en de ligging / orientatie.
Ideaal is een dak tussen zuidoostelijke en zuidwestelijke richting, zonder schaduw.
Zonnepanelen kunnen echter ook op andere manieren geplaatst worden, denk hierbij aan een "solartracker" , een "solarcarport" of een "veldopstelling".
Vooral de "solarcarport" en de "optimizers" van SolarEdge zijn een steeds meer gevraagde en interessante manier om zonnepanelen toe te passen.
Weten of uw dak geschikt is? klik hier voor een gratis adviesrapport!
Wat zijn de opbrengsten van zonnepanelen?
Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt op jaarbasis 3300 kWh aan energie (bron: CBS) 1 zonnepaneel produceert in Nederland, afhankelijk van de orientatie en Wp vermogen, zo'n 230 kWh per jaar.In onderstaand voorbeeld = Yingli Panda 270 Wp Mono zonnepaneel, in de standaard afmeting 1,65 x 1,00.
16 zonnepanelen kunnen genoeg energie produceren om in het jaarlijkse volledige energieverbruik in kWh van een gemiddeld huishouden te voorzien.
Aantal Zonnepanelen | Gemiddelde opbrengst per jaar |
6 | 1380 kWh |
10 | 2300 kWh |
16 | 3700 kWh |
20 | 4600 kWh |
Tip: Raadpleeg uw energienota om inzicht te krijgen in uw jaarlijkse energiebehoefte. Hierop staat exact aangegeven hoeveel energie in kWh u per jaar verbruikt.
In Juli 2012 hebben wij in Roermond een installatie van 17 zwarte zonnepanelen met een SMA TL omvormer opgeleverd aan Dhr. Nijsen. Hij geeft de opbrengsten van zijn PV systeem nauwkeurig door aan een onafhankelijke vergelijkings website (Sonnenertrag, Database DE).
Hieruit blijkt dat de door Advisol geplaatste zonnepanelen in beter preseteren dan andere installaties in Limburg!!
Klik hier om de opbrengsten zelf te bekijken.
Wat zijn de kosten van zonnepanelen?
Door de technologische ontwikkelingen is de prijs van zonnepanelen de afgelopen periode sterk gedaald.Zonnestroom is daarom in veel gevallen concurrerend met grijze stroom.
De daadwerkelijke kosten van zonnepanelen hangen mede af van uw specifieke wensen, behoeften, systeemgrootte en technische mogelijkheden.
Vrijblijvende offerte? klik dan hier voor een gratis offerte!
Zonnepanelen zelf installeren of laten installeren?
Zonnepanelen monteren hoeft op zich niet moeilijk te zijn.Een zonne-energie systeem dat 30 jaar goed moet blijven werken en rendement blijft leveren, vraagt echter om een technisch configuratie, samenstelling en ervaringen op uiteenlopende gebieden.
Wij verzorgen een volledige op elkaar afgestemd zonne-energie systeem inclusief montage en oplevering.
Wilt u de zonnepanelen zelf monteren? Dan kunt u bij ons terecht voor een compleet "zon-het-zelf" pakket met uitgebreide montage handleiding.
Elke situatie is anders en wellicht zoekt u naar een specifieke oplossing voor uw project.
Voordelen zonne energie?
Zonne energie biedt vele voordelen voor zowel particulieren als bedrijven. Hieronder een aantal opsommingen.- U voorziet in uw eigen energie(behoeften)
- U betaalt minder energiekosten nu en in de toekomst
- U verdient met zonne energie een hoger rendement dan sparen op de bank
- U bent onafhankelijk van een energieleverancier
- U verhoogt de verkoopwaarde van uw huis/pand (gunstiger energielabel, EPC)
- U zorgt voor een beter milieu en een schone toekomst.
- U kunt gebruik maken van de EIA (Energie investering aftrek, voor bedrijven)
- Zonnepanelen zijn perfect toepasbaar in de bebouwde omgeving.
- Zonnepanelen werken schoon, stil en zijn onderhoudsvrij
- De zon is een onuitputtelijke bron van energie en is er altijd.
Hoe kan de opgewekte zonne energie gebruikt worden?
De door het zonnepaneel opgewekte gelijkstroom kan op twee manieren gebruikt worden:- Netgekoppeld; Door middel van een omvormer wordt de gelijkspanning van de zonnepanelen omgevormd naar voor ons bruikbare 230V wisselspanning (netspanning.) Zo kunt u de opgewekte zonnestroom direct gebruiken. U heeft dan twee stroomvoorzieningen: het openbare lichtnet en uw zonnepanelen. Dit noemt met aan het net-gekoppelde zonne energie systemen.
- Autonoom; Door middel van een laadregelaar in combinatie met accu's wordt de opgeslagen zonnenergie gebruikt voor kleine gelijkstroom systemen zoals bijvoorbeeld boten, caravans, campers of tuinhuisjes van stroom te voorzien, dit noemt men autonome zonne energie systemen.
Hoeveel subsidie op zonnepanelen?
Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen, ook zal er in 2014 geen subsidie meer beschikbaar komen. Zonnepanelen zijn zeer zeker zonder subsidie interessant! Wij geven u graag persoonlijk advies en een heldere calculatie over uw opbrengsten en besparing!
Neem contact met ons op voor een calculatie van uw energie besparing.
Moet ik een vergunning hebben?
Nee, voor het monteren van zonnepanelen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Enkel bij monumentale panden, of stads- dorpsgezichten moet er een vergunning aangevraagd worden. Wilt u meer informatie over zonnepanelen en de mogelijkheden in uw situatie? Wij geven vrijblijvend advies.Algemene vragen
Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Ook tijdens bewolkte dagen wekken zonnepanelen stroom op. Zonnepanelen werken immers op licht en dat is er overdag altijd. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen.
Zonnepanelen vergen nauwelijks onderhoud. Het is voldoende om een jaarlijkse schoonmaak (informeer naar onze mogelijkheden) en controle uit te voeren om zeker te zijn dat alle onderdelen goed werken en de panelen nog goed vastzitten. Onze systemen hebben daarvoor een lampje dat waarschuwt wanneer een paneel niet goed functioneert. Regen zorgt ervoor dat vogelpoep, bladeren en ander vuil van de panelen afspoelt. Alleen als de panelen staan opgesteld in een omgeving waar u last heeft van algengroei of nabij een treinspoor, drukke snelweg of zware industrie, is jaarlijkse reiniging nodig.
Kijk snel of zonnepanelen ook voor u mogelijk zijn! en vraag hier een vrijblijvende zonnepanelen offerte aan.
Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kun je terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt je het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal watt aan zonnepalen welke je nodig hebt om je totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.
Nee. Alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet er een vergunning aangevraagd worden bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg.
Technische vragen
Ja, zonnecellen werken zowel bij direct als bij diffuus zonlicht.
Dus ook op een bewolkte dag of onder winterse omstandigheden blijven zonnecellen stroom leveren. Bij directe instraling is de opbrengst het hoogst.
Een zonnecel is een dun plaatje ("wafer') dat wordt gezaagd uit een groot blok silicium. Silicium is er in overvloed, het zit onder meer in zand. Voor zonnecellen is een zuivere vorm van silicium nodig.
We onderscheiden 2 soorten zonnecellen. Monokristallijne zonnecelleen worden gemaakt van blokken silicium die 1 kristal vormen. Polykristallijne cellen zijn gemaakt van blokken die meerdere kristallen vormen. Over het verschil in opbrengst verschillen de meningen. Grote verschillen in opbrengst zijn nooit aangetoond.
Wattpiek is een eenheid van nominaal vermogen. Nominaal vermogen is het vermogen wat een zonnepanelen levert uitgedrukt in Wp onder standaard testcondities (STC).
1.5 luchtdruk, 1000W/m2 instraling, 25"C celtemeratuur.
Gebruik van (zon)licht om elektrische energie op te wekken. Fotovoltaische zonne-energie gaat om dat deel van zonnestraling dat mensen zien als licht. Dit in tegenstelling tot zonthermische zonne-energie, waarbij de warmte van zonnestraling wordt gebruikt, bij voorbeeld om water te verwarmen (zonneboiler).
Apparaat dat de variabele gelijkspanning van zonnepanelen "omvormt" tot een stabiele voor ons bruikbare wisselspanning op 230 Volt.