fbpx

27-07-2014

Nog altijd mogelijkheid om geld te lenen bij Provinice Limburg.

Steeds meer mensen maken dankbaar gebruik van het Limburgs Energie Fonds (LEF) om zonnepanelen te financieren. Het LEF is een duurzaamheidslening (Fonds) waarbij particulieren inwoners van Limburg geld kunnen lenen bij de Provincie voor investeringen in o.a. zonnepanelen en zonneboilers. Er is geld beschikbaar voor energiebesparing en energieopwekking bij koop- en huurwoningen. De lening maakt het financieel aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen, want de rente ligt ongeveer 3% lager dan gangbare rentetarieven bij de bank.

Contact ons voor de gratis brochure van de Provincie Limburg met informatie over de Duurzaamheidslening.

Soms heb je gewoon wat LEF nodig

Steeds meer mensen realiseren zich dat het loont om te investeren in duurzame energie-oplossingen. Door zelf duurzame energie op te wekken of juist veel energie te besparen, bezuinigt u structureel op een kostenpost die in de toekomst steeds verder zal oplopen. Helaas zijn banken lang niet altijd bereid of in staat om te investeren in kansrijke, duurzame projecten. En zonder financiering verdwijnen veel goede ideeën in de kast.

Provincie Limburg onderkent dit dilemma en heeft speciaal voorkansrijke projecten ín of vóór Limburg het Limburgs Energie Fonds (LEF) opgericht. Dit fonds op afstand is wel bereid om kansrijke projecten financieel te ondersteunen en wordt beheerd door Finquiddity Vermogensbeheer. Het LEF verstrekt geen subsidies maar zet 18 miljoen euro in voor duurzaamheidsleningen, garantiestellingen en participaties in duurzame projecten. Ondersteuning vanuit het LEF trekt andere financierders wellicht over de streep om toch mee te financieren. Zo hoopt het LEF u net dat ene zetje in de rug te geven zodat u uw plannen kunt realiseren.

Voor wie?

Het Limburgs Energie Fonds is bedoeld voor kansrijke projecten op het gebied van energiebesparing of duurzame energieopwekking vóór of ín Limburg. Het project moet aantoonbaar rendabel zijn, zodat de financiering terug betaald kan worden met de opbrengst of besparing van het project. Daarnaast is CO2-reductie van groot belang. Het LEF is een fonds op afstand: de Provincie Limburg heeft geen directe bemoeienis met de dagelijkse gang van zaken.

Graag geven wij u meer informatie en advies over de duurzaamheidslening. Graag versturen wij u de brochure met informatie over deze vorm van investeren of stuur een bericht voor een persoonlijk advies bij u thuis. Klik hier voor contact.

 

SCROLL TO TOP