fbpx

De piloot van het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 heeft het record voor de langste solovlucht ooit gebroken. Tijdens de oversteek van Japan naar Hawaï evenaarde piloot André Borschberg het record van Steve Fossett uit 2006, 76 uur, en de reis is nog niet eens voorbij. Solar Impulse 2 had al enkele andere records gebroken. Zo vloog een zonnevliegtuig nog nooit langer dan 100 uur aan één stuk en is ook de afstand van 5600 kilometer ongekend.

Het solar vliegtuig heeft een spanwijdte van 72 meter en is daarmee net iets breder dan een Boeing 747. Leuk detail is dat de vleugels bedekt zijn met een laag SunPower zonnecellen (USA) en dat wij ,Advisol, sinds 2012 erkend dealer/leverancier zijn van deze SunPower zonnecellen!

SunPower zonnecellen dealer

Energie die overdag wordt opgewekt, wordt opgeslagen in accu's om ook in het donker te kunnen vliegen. Het zonnevliegtuig begon zijn wereldreis in maart 2015  in Abu Dhabi. De vlucht van Japan naar Hawaï was de achtste etappe. Er staan nog vijf etappes gepland die het vliegtuig via New York en Europa moeten terugbrengen naar Abu Dhabi.

Meer informatie en advies over zonnepanelen en het opslaan van zonne-energie in accus's? Een demonstratie van de beste zonnepanelen die er op de markt te koop zijn? Wij geven gratis zonnepanelen advies aan huis.

SCROLL TO TOP